RSA Authentication Manager 8.1

RSA AUTHENTICATION MANAGER

De kracht van RSA SecurID Authenticatie gecombineerd met het gemak en flexibiliteit van Risk-Based Authenticatie ( op Risico gebaseerde authenticatie ).

LET OP!
Het support voor RSA Authentication manager 6 en 7 komt te vervallen per 31-12-2014. Bestaande klanten van RSA kunnen upgraden naar een RSA Virtual Appliance. Dit is kosteloos indien de RSA omgeving onder support is. Als indien gewenst kunnen wij u daarbij ondersteuen. Neem contact op met sales@sid700.nl. Indien u niet meer onder support bent kunnen wij u altijd een vrijblijvende offerte doen toekomen om uw RSA SecurID\ Authentication manager oplossing weer onder support te brengen.

Kort samengevat
RSA Authentication manager Levert flexibiliteit en gemak door de mogelijkheid van risico gebaseerde authenticatie.

 • Gebruik Risk-based Authenticatie gecombineerd met hardware en software tokens.
 • Verlaag de kosten en zet het gebruik van sterke authenticatie breder in binnen de organisatie.

Verlaag de totale kosten van het gebruik

 • Maak gebruik een set van ingebouwde tools die helpen bij het uitvoeren van tijdrovende taken die horen bij het beheren van een Authenticatie oplossing die geschikt is voor grote ondernemingen.
 • ‘do more with less’ Omdat beheer minder tijd vergt kunnen uw IT beheerders zich richten op andere zaken dan het maken van rapportages of het uitvoeren van onderhoud op een authenticatie oplossing.

Maximaliseer het potentieel van uw Virtuele omgeving.

 • Maak volledig gebruik van uw virtualisatie mogelijkheden binnen uw organisatie zodat de implementatie , administratie en onderhoud op uw authenticatie systeem geminimaliseerd worden.
 • Gebruik uw infrastructuur en virtualisatie kennis die u al heeft.

RSA Authentication Manager 8.1 uitgebreid:

IT Security heeft te maken met een constant veranderende uitdaging voor organisaties die last hebben van krimpende IT budgetten maar tegelijkertijd op meer gebruikers moeten toezien. Dit gecombineerd met gebruikers van gevoelige informatie  die toegang hebben via niet gemanaged systemen zoals mobiele telefoons en tablet of niet gemanagede toegangssystemen zoals een webportaal zorgt voor grote uitdagingen bij het beheer van authenticatie systemen.

RSA® Authentication Manager 8.1 bied de kracht van RSA SecurID® authenticatie technologie en heeft nu ook een risico beoordelingssysteem om de uitdagingen aan te gaan van de huidige organisaties. RSA Authentication Manager ontworpen om in een bedrijfsnetwerk de authenticatie aanvragen te verifiëren en centraal te beheren.

Door gebruik te maken van het grote aantal verschillende RSA SecurID tokens bied RSA Authentication Manager sterke authenticatie aan meer virtual private networks (VPNs),
draadloze netwerken, web applicaties, bedrijfsapplicaties en besturingssystemen dan welk ander systeem vandaag de dag.

De RSA Authentication Manager’s virtuele systeem ondersteund door zijn flexibiliteit een groot scala aan authenticatie methoden, de geavanceerde risico analyse zorgt voor een betere beheersbaarheid en integratie met andere toonaangevende producten en fabrikanten.

De kracht van RISK-BASED analyse
RSA Authentication Manager 8.1 bied Risk-Based Authentication (RBA), dit is
een optionele licentie en is ontwikkeld om transparant de security van een systeem te verhogen. RBA bied gebruikers gemak door het behouden van de bekende username/password inlog methode.
Alleen wanneer een login poging geclassificeerd word als risicovol zal er een extra identiteitscontrole plaatsvinden. Tijdens deze identiteitscontrole kan een gebruiker een extra verificatie stappen doorlopen door het beantwoorden van persoonlijke vragen of door het invullen van een SMS controlecode.

riskengine

RISK-BASED Authenticatie
RBA is ontwikkeld om de toegang van de meest voorkomende op web gebaseerde applicaties te beschermen. inclusief: SSL VPNs, Web Portals, Outlook Web Access (OWA), and Microsoft SharePoint omgevingen.

Met de toevoeging van RBA in het RSA Authentication Manager portfolio kunnen organisaties nu op een koste efficiënte manier een veilige toegang bieden aan een nog groter aantal applicaties.

Het RSA Risico analysesysteem is een bewezen technologie dat de meest gebruiksvriendelijke manier van sterke authenticatie vormt. Het is niet gebaseerd op een statisch en op regels gebaseerd systeem maar maakt gebruik van actuele informatie en gedragsanalyse. Het risico analysesysteem past zich dynamisch aan op haar omgeving en de gebruikers.

Gebruikers met een laag risico worden transparant geauthenticeerd terwijl gebruikers met een hoog risico een extra verificatie stap moeten doorlopen om hun identiteit te bevestigen. RBA bied uw organisatie sterke authenticatie welke kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk is voor zowel gebruikers als IT beheerders.

MANAGEABILITY

RSA Authentication Manager 8 maakt gebruik een set van ingebouwde tools die helpen bij het uitvoeren van tijdrovende taken die horen bij het beheren van een Authenticatie oplossing die geschikt is voor grote ondernemingen.

Op het gebruikers informatiescherm is alle informatie over een gebruiker samen gebracht. Het is ontworpen om helpdesk medewerkers snel en eenvoudig informatie op te zoeken over een gebruiker. Zonder daarvoor verschillende rapporten te hoeven te genereren.

Het aanpasbare Zelf Service portaal is een functie die de IT medewerkers tijd bespaard door de gebruikers eigen authenicatie methoden te laten aanvragen. Geplaatst inde DMZ ( De Militariseerde Zone ) kan het portaal de gebruikers een PIN code late wijzigen een vervangende token laten aanvragen en andere functies aanroepen om problemen op te lossen.

Gebruikers scherm

 • Verhelpen van de algemene gebruikers vragen vanuit een enkel scherm.
 • Monitoren van actuele authenicatie activiteiten.
 • Managen van tokens
  -activeren/deactiveren.
  -Toewijzen van extra tokens
  -vergrendelen/ontgrendelen van tokens
  -wissen van de PIN
 • Het bekijken van groepslidmaatschap en toegang tot specifieke agents.

dashboard

Maximaliseer het potentieel van uw Virtuele omgeving

RSA Authentication Manager laat organisaties de kracht gebruiken van het potentieel van hun VMware ESX of ESXi virtualisatie omgeving ,  dit verkort installatietijd en vereenvoudigd het dagelijksonderhoud. Door de eenvoudigeren manier van patchen kunnen organisaties snel updates uitrollen wat de systeemveiligheid verhoogd. De updates van de Virtueele Appliance , het onderliggende operating systeem de RSA authentication manager software worden geleverd in een enkel servicepack, hierdoor is het niet nodig om de samenwerking van verschillende patches te onderzoeken.

Samenwerking
RSA Authentication Manager werkt samen met de meeste groote netwerkcomponenten en operating systems op de markt verkrijgbaar vandaag de dag. Het “Secured by RSA” wat aangeeft dat systemen goedsamenwerken met het RSA Systeem is een van de grootste samenwerkinsverbanden in zijn soort. Door dit programma worden honderden oplossingen gekoppeld aan het systeem van RSA. In totaal meer dan 400 producten van meer dan 200 fabrikanten. “Secured by RSA” waarborgt maximale flexibiliteit van de omgeving en bescherming uw investering in een authenticatie oplossing. Toonaangevende fabrikanten van producten zoals VPN’s, firewalls, draadloze netwerken, web servers en bedrijfsapplicaties hebben standaard ondersteuning voor RSA Authentication Manager.